Monday, June 25, 2012

Heisann folkens, 4 uker er gått og en liten oppdatering fra the Wild Wild West er vel da på sin plass!

Gubben har det bra. Har slitt litt med forkjølelse en drøy ukes tid, men den begynner heldigvis å slippe taket. Var litt kjipt med 6-10 mil om dagen med tett nese og surklende lunger. Ellers er ben, armer og rumpa tilpasset livet på landeveien nå ser det ut til. Må fortsatt ta litt bøy og tøy mens man sykler, men det værste er unnagjort!

Sykkelen som jeg bruker er en skikkelig tung touring jævel! Surley har ekstra kraftige felger, flere eiker og dekk som tåler å kjøre gjennom glass, torner og småspiker!! Altså beregnet for langdistanse og er best tungt nedlesset. Da er den som en gammel Volvo.. Daff, treig, men trygg og stabil!

Mat å drikke underveis er ikke alltid så enkelt. Man må drikke rundt 4-6 liter vann om dagen når sola steiker som værst. Noen ekstra liter med Gatorade i sekken ser ut til å fungerer best. De smaker OK og gjør det lettere å drikke nok.
Sulten blir man ikke i varmen, men det er bare å true i seg litt mat nå og da. Ellers stopper det av seg selv i motbakkene utover dagen..
De første ukene var greie med bensinstasjoner osv. med korte mellomrom. Siste uka har derimot vært i Wasteland. Ingen butikker underveis. Da blir det å koke litt pasta, gumle litt frukt og PowerBars i diverse utgaver. Sjokolade er bare å glemme i varmen. Så det går i Kjeks/Bars med honning, sirup, mandel, peanuts. Alle smaker bæsj etter å ha blitt smeltet et par ganger, men det er bare å smile og dytte det ned..

Solkrem=Sunblock50, det er en selvfølge! Her snakker vi ikke om hvor deilig det er i sola, men om at du blir solbrent på fingertuppene hvis du glemmer å smøre det som stikker utenfor sykkelhanskene!

Rundt seks timer daglig sykling er målet. Da kommer vi vanligvis til en liten by eller tettsted med service(mat, vann og en park eller motell hvor vi kan overnatte)
Med lite vind eller medvind så er vi oppe i 70-80 miles. I motvind derimot er det tøft å klare 40-50..
Kommer nok til å øke dette litt når varmen gir seg og kondisjonen kommer på topp. 100miles må vi jo også få til en dag :)

Nå er det natta for oss her borte. Horseflies, trucks, språk og andre problemer får komme senere..

Hei så lenge,Anders

4 comments:

 1. Hei Anders. For oss hardt arbeidende her i gamlelandet står ferien for døren.Selv om det hadde vært ønskelig med mer sol og høyere temp her, så er det greit å slippe å pakke sf. 50 i kofferten på turen til Hellas eller Toten.. Ikke er det mye å skryte av en liten joggetur rundt Bærums Verk heller, når man hører om alle miles du legge bak deg hver dag. Uansett; tråkk i vei, så når dere målet før dere aner. Ikke glem å kos dere litt underveis også! Sommerhilsen fra en villtotning.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei hei! Håper det står bra til! Skal ikkeskryte av å sitte på sykkelsetet hele dagen. Man bet hva man må gjøre når man står opp liksom. :) Det er nok værre å komme seg opp av sofaen og ut på tur!!
   Er noen lange dager utover nå, så kommer Rocky Mo. Sakte men sikkert mot oss! Gruer meg litt til de oppoverbakkene :) Ha en fortsatt fin sommer!!! A

   Delete
 2. Heisann Anders,

  artig å se det går bra med deg, ca så hyggelig og gøy som du forespeilet. Kan love at her er det bare regn og stress på jobben så det er ingenting å trakte etter.

  Kos dere videre på tur, nå som jeg har funnet bloggen skal jeg nok plage deg med noen oppdateringer fra mine late feriedager som går til Italia med familien :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Artig at du følger med! Kjekt å høre om dårlig vær og mye jobb :D
   Kos dere med Lardo, kjeks og iskald rosevin i Italia!!
   Hei så lenge, A

   Delete